Bilgi En Kutsal Hazinedir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

De Gruyter Veritabanları Deneme Erişimine Açılmıştır.

05/10/2018 12:10:56 - 18/10/2018 12:10:56 - 24500 Okunma

De Gruyter Veritabanları (Birkhauser Building Types Online, NANO Online, Enzymes Online) 30 Kasım tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Birkhauser Building Types Online

Building Types Online Singapor Teknoloji ve Dizayn Üniversitesinden profesor Oliver Hekmann tarafından yayıma hazırlanmış olup mimari açıdan farklı yapı çeşitlerini inceleyen bir veritabanıdır. Bu veritabanında müzeler, okullar, ofis ve işyerleri, kütüphaneler, endüstriyel amaçlı kullanılan binalar gibi farklı yapı tiplerinin iç ve dıştan fotoğrafları ve teknik çizimleri, bilgisayar grafikleriyle desteklenmiş olup ayrıca her yapının özellikleriyle ilgili konu bazlı tezler ve makale/ araştırma yazılarına linkler mevcuttur. Veritabanı toplamda 850 den fazla araştırma çalışması, 120 den fazla tematik/konu bazlı makale, 2000 resim ve 5000 plan içermektedir. Veritabanı içindeki detaylı arama butonu yapı tipi, yapı maddesi, yapı yüksekliği, yapım yılı ve ülke gibi pek çok mimari ozellie göre araştırma yapılabilmesine olanak sağlamaktadir.

BDT Erişim Linki:  www.degruyter.com/db/bdt 

NANO Online

Bu veritabanı Nano teknolojiyle bağlantılı tüm alanlardaki - fizik, kimya, mühendislik,malzeme bilimleri ve  tıp gibi - araştırma sonuçlarına hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlayan bir üründür. Veritabanındaki bilgi ve içerik De Gruyter tarafindan Nano teknoloji alanında yayımlanmış dergi makalelerinden ve kitaplardan gelmekte olup ayrıca diğer yayımevleri tarafından basılan dergilerde yayımlanan makalelerden alınan bilgilerle de desteklenmiş ve zenginlestirilmistir. Veritabanı oluşturulurken Amerikadaki MIT ve Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü ile Almanyadaki Max Planck Enstitüsü gibi çok önemli kurumlardan gelen alanında uzman editör ve yazarlarla çalışılmıştır. Bunlara ek olarak Çin, Kore, İngiltere, İran, Brezilya ve Hindistan gibi pek çok ülkeden zengin bir katılımcı aği veritabanına katkıda bulunmuştur.Ayrıca European Foundation for Clinical Nanomedicine, Mineralogical Society of America ve  German Society for Biomaterials gibi kurumlar da veritabanının oluşmasına katkı vermiş diğer kuruluşlardır.

NANO Erişim Linki:  www.degruyter.com/db/nano   

Enzymes Online

Enzimler biyokimyasal tepkimeye sebep olan, onu hızlandıran ve çoğunlukla protein yapısındaki maddeler olup, Enzimoloji enzimlerin yapısını, fonksiyonlarını, özelliklerini, çeşitlerini araştıran bilim dalıdır. Enzymes Online enzimoloji ve onunla bağlantılı, biyoloji, biyoteknoloji, kimya, tıp, matematik, fizik ve mühendislik alanlarında kapsamlı bilgi içeren bir veritabanıdır. Veritabanı toplamda 1,300’den fazla makale içermekte olup özellikle biyoteknoloji, biyokimya gibi alanlardaki akademisyen, araştırma görevlisi ve endüstrideki çalışanlar için önemli bir kaynak hazinesi sunmaktadır.

Enzymes Online Erişim Linki:  https://www.degruyter.com/view/db/enzo

Kullanıcı Kılavuzu:   http://www.degruyter.com/page/867

Veritabanı ile ilgili görüş ve önerilerinizi kddb@klu.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Building Types Online NANO Online Enzymes Online

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.