Ebsco Veritabanları Deneme Erişimine Açılmıştır.

13/03/2019 12:10:05 - 18/03/2019 12:10:05 - 28425 Okunma

EBSCO’nun aşağıda yer alan ve erişim adresleri belirtilen veri tabanları 1 Haziran 2019 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Applied Science & Technology Source Ultimate, önde gelen ticaret ve endüstri dergilerinden, profesyonel ve teknik dergilere; özel konulara odaklanan süreli yayınlardan, konferans bildirilerine ve çok daha fazlasına erişim sağlayan bilim, teknoloji ve biyomedikal disiplinleri için hazırlanmış en kapsamlı tam metin veri tabanıdır. Zengin ve geniş içeriği ile, bu alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini en iyi şekilde destekleyen veri tabanı, ilgili bölümlerdeki araştırmacıların ve öğrencilerin birincil danışma kaynağı konumundadır.

• 1.350’ye yakın aktif tam metin dergi ve magazin
  • 1.100’den fazla aktif ve hakemli tam metin dergi
  • 900’den fazla aktif, hakemli ve gecikmesiz tam metin dergi
  • Web of Science veya Scopus içerisinde indekslenen 690’dan fazla aktif tam metin dergi

Öne Çıkan Konular:

• Bilgisayar Sistemleri
  • Bilgisayar Veri Tabanları & Yazılım
  • Biyomedikal
  • Enerji Kaynakları
  • Gıda & Gıda Endüstrisi
  • Kimya
  • Makinalar
  • Mühendislik Disiplinleri
  • Robotik
  • Uzay Bilimi
  • Yapay Zeka

Başlık listesi:

Applied Science & Technology Source Ultimate Deneme Erişim Linki:

Humanities Source Ultimate

Humanities Source Ultimate, binlerce tam metin dergiye, tam metin kitaba, indekslere, röportajlara, kitap incelemelerine ve daha birçok farklı formattaki kaynağa bir erişim sağlayan, beşeri bilimler disiplinleri için hazırlanmış en kapsamlı veri tabanıdır. İnsan ve toplum konularında dünyanın en itibarli ve hakemli dergilerini içerisinde bulunduran veri tabanı, dil, edebiyat, folklor, felsefe gibi onlarca konu başlığını içermekte olup, sayı ve içerik derinliği bakımından, bu alanlardaki diğer tüm kaynakları geride bırakmaktadır.

• 1.650’den fazla aktif tam metin dergi
  • 1.300’den fazla hakemli tam metin dergi
  • 900’den fazla gecikmesiz ve hakemli tam metin dergi
  • Web of Science ve Scopus’ta indekslenen 700’den fazla aktif tam metin dergi
  • Yüz binlerce makalenin bibliyografik kaydı

İçerdiği konulardan bazıları:

• Arkeoloji
  • Antropoloji
  • Dans, Müzik, Film
  • Dil Bilimi
  • Din ve Teoloji
  • Edebiyat
  • Felsefe
  • Folklor
  • Gazetecilik
  • Güzel Sanatlar
  • İletişim Bilimi
  • Sahne Sanatları
  • Sanat
  • Tarih

Humanities Source Ultimate Deneme Erişim Linki:

MLA International Bibliography with Full Text

Dünyaca ünlü saygın bir dernek olan Modern Language Association (MLA) tarafından üretilen, MLA International Bibliography with Full Text veri tabanının kapsamı 1920’lere kadar uzanmaktadır ve veri tabanı 1.000’den fazla yüksek kaliteli tam metin derginin yanı sıra milyonlarca atıf içermektedir. MLA International Bibliography with Full Text veri tabanı, alanında otorite bir indeks olan MLA International Bibliography'deki en çok kullanılan dergilerin birçoğunu tam metin olarak sunmakta olup, 50'den fazla ülkede yayımlanan dergilere erişim sağlamaktadır.

• 20. yüzyılın başlarından itibaren 2,8 milyon detaylı bibliyografik kayıt
  • 1.000’den fazla tam metin dergi
  • MLA uzman kadrosu ve akademisyenlerin katkılarıyla yapılan detaylı indeksleme
  • MLA Thesaurus ve Directory of Periodicals erişimi
  • En önemli 100 dergi için 3 senelik arşiv
  • 45+ dergi için ilk sayı ilk ciltten itibaren tüm sayılar

Konular

MLA International Bibliography with Full Text, küresel dil ve edebiyat ile ilgili birçok beşerî bilimler disiplinini kapsamaktadır. İçerik, aşağıdakiler dahil olmak üzere, 100’den fazla ülkeden 50’den fazla dilde, edebiyat ve dil alanlarında yayımlanmış materyalleri içermektedir:

• Edebi teori ve eleştiri
  • Dramatik sanatlar (film, televizyon, video, tiyatro, radyo ve opera)
  • Folklor
  • Dil bilimi
  • Retorik ve kompozisyon
  • Üniversite düzeyinde edebiyat, dil, retorik ve kompozisyon eğitimi
  • Basın ve yayın tarihi

MLA International Bibliography with Full Text Deneme Erişim Linki:

Veritabanı ile ilgili görüş ve önerilerinizi kddb@klu.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

ebsco deneme vertabanları