Turnitin Ve Ithenticate İntihal Programları Eğitim Semineri Düzenlendi

29/11/2019 12:36:06 - 02/12/2019 12:36:06 - 24003 Okunma

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 28 Kasım 2019 Perşembe günü Ulakbim Ekual kapsamında Turnitin ve iThenticate intihali engellemeye yardımcı programların kullanımına yönelik eğitim semineri düzenlendi. Eğitim seminerine, Techknowledge Firmasından görevlendirilen Eğitim Uzmanı Kerem ÖZATA konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda öğrenci tez, ödev ve projelerinde benzerlik (intihal) ve usulsüz alıntıları engellemek amacıyla kullanılan web tabanlı sistem Turnitin programının kullanımı anlatıldı. Ayrıca iThenticate programı Nedir? Nasıl Çalışır? Kapsamı ve Özellikleri Nelerdir?- Bilimsel Makaleler için İThenticate kullanımı ve kullanıcı profili ile turnitin programının iThenticate’den farkı ve kapsamı nedir?  bu sorular üzerine bilgilendirmeler yapıldı.

turnitin ithenticate intihal seminer