Bilgi En Kutsal Hazinedir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Proquest Publicly Available Content Database Açık Erişim Veritabanı

24/03/2020 09:30:41 - 24/03/2020 09:30:41 - 12768 Okunma
Publicly Available Content Database
Dünyanın dört bir yanından binlerce multidisipliner açık erişim kaynağı
 
Diğer veritabanlarını ve koleksiyonlarını tamamlamak üzere tasarlanan bu multidisipliner veritabanı, tümü açık erişim veya lisanssız olan bir dizi farklı kaynaktan halka açık içerik için tam metne bağlantılar sunar. ArXiv gibi ana konu depolarından ve ayrıca açık erişim dergilerinden gelen içeriği içerir. İçerik, dergi makaleleri, ön baskılar, kitaplar, konferans raporları ve raporları içerir.
 
Kaliteli bilimsel açık erişim kaynaklarının değerlendirilmiş kapsamı
  • Yüzlerce güvenilir, bilimsel olarak açık erişim başlığına erişin ve kullanın. ProQuest’in yayın kurallarına uymayan potansiyel olarak sorunlu yayınlar hariç tutulmuştur.
 
Açık erişim içeriğini kolayca tanımlayın
  • ProQuest veritabanlarındaki açık erişim dergileri, öncelikle DOAJ veya YOL içine dahil edilme temelinde belirlenmiştir. Kamuya açık olduğu bilinen yayıncılardan veya kaynaklardan gelen içerik de buna dahildir. ProQuest platformundaki sonuçlar listesinde, bu veritabanındaki herhangi bir makale için bir Açık Erişim simgesi görünecektir (bazı başlıkların geri doldurmaları için bu göstergenin veritabanının başlangıcında yer almayacağını unutmayın). OA dışı dergilerdeki bireysel açık erişim makalelerinin ve hükümet belgeleri ve haberler gibi bilimsel olmayan kamuya açık kaynakların dahil edilmediğine dikkat edin.
 
Üstün düşünme
  • ArXiv ve diğer koleksiyonlardan binlerce basılı / çalışma makalesine erişerek ilk önce en son akademik düşünceyi görün.
 
Platformda bulunmadığında tam metne bağlantılar
  • Birçok dergi için tam metin makaleler tamamen araştırılabilir ve ProQuest platformunda sunulur. Platformun içinde tam metnin bulunmadığı yerlerde, harici tam metne doğrudan açık ve güvenilir bağlantılar vardır.
 
Kimliği doğrulanmamış kullanıcılar için tam metin
  • Halka açık olan bu içeriğin tam metni, kullanıcılar açık durumuyla tutarlı bir şekilde Google Scholar aracılığıyla bağlantı kurduğunda sınırlı değildir.
 
Alıntı kayıtlarındaki diğer harici açık erişim içeriğine bağlantı verme
  • Genel Olarak Kullanılabilir İçerik Veritabanının bir parçası olmasa da, bu veri tabanının piyasaya sürülmesiyle birlikte, platformdaki ilgili bir geliştirme, AİA durumu ve AI kaynaklarına dayanan dış OA kaynaklarına dinamik bağlantıların bir göstergesini sağlar. Bu, kullanıcıların dergide yayınlanan ve kendileri için tamamen açık olmayan ve makalelerin tam metnini ProQuest'e lisanslamayan dergilerde yayınlanan OA makaleleri için herkese açık tam metni bulmalarına yardımcı olur.
 
Global kapsam
  • İçeriğin% 90'ından fazlası Kuzey Amerika dışından 70'ten fazla ülkeden gelmektedir.
 
 
Publicly Available Veritabanı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.