Bilgi En Kutsal Hazinedir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Koronavirüs (Covid-19) Hakkında E-Kaynaklar:

26/03/2020 14:09:26 - 22/06/2020 14:09:26 - 31821 Okunma

Koronavirüs (COVID-19) Hakkında E-Kaynaklar:

COVID-19 pandemisi nedeniyle, yayınevleri ve bir çok kurum bilimsel içerikli bilgi kaynaklarını ve materyallerini açık erişim olarak tüm dünyaya açmıştır. 

 Ankos Derneği tarafından derlenen Koronavirüs COVID-19 Açık Erişim İçeriklere erişmek için tıklayınız.

----

TÜBİTAK Covid-19 Web Portalı'na erişmek için tıklayınız.

----

World Scientific Publishing Yayınevi, bilim ve sağlık çalışmalarını desteklemek amacıyla COVID-19 ile ilgili yayınlarını açık erişimle hizmete sunmuştur. Buradan uaşabilirsiniz.

----

PDC Felsefe e-dergileri ve e-kitapları platformu - Philosophy Documentation Center, COVID-19 nedeniyle kapanan üniversitelerin öğrenci ve öğretim görevlilerine yardımcı olmak için 50'den fazla dergisini açık erişim olarak 1 ay süreyle kullanıma sunmaktadır.

----

Boclips Video Kütüphanesi'nden Ücretsiz Video İçeriği 

BOCLIPS  eğitim amacıyla oluşturulmuş dünyanın en büyük video kütüphanesidir. 2 milyondan fazla telifi hazır videoyu bulut tabanlı tek bir platformda tutmaktadır.

“İçinde bulunduğumuz koşullar sebebi” ile şu an için ücretsiz video içeriği sunmaktadır.

Aşağıdaki linkten kayıt olup, içeriğe erişmeniz mümkündür.
 
Kayıt olmak için lütfen tıklayınız.
 
----

PressReader, Dünyanın her yerinden Covid-19 ile ilgili haberleri derlediği yayınını tüm kullanıcılar için erişime açmıştır.

----

ProQuest (COVID-19) Araştırma Veritabanı tüm ProQuest platformu kullanıcıları için ücretsiz olarak otomatik etkinleştirildi. Buradan ulaşabilirsiniz.

----

IOP Publishing Coronavirus(COVID-19) İle İlgili Makalelerini Ücretsiz Erişime Açmıştır. Makalelere erişmek için tıklayınız.

----

ICE Publishing 2020 Ödülleri Kapsamında Ödüllü Makalelere Ücretsiz Erişim.Dünyadaki en kapsamlı inşaat mühendisliği portföyünü sunan ICE Publishing, her yıl Londra'daki One Great George Street'te düzenlenen ICE Publishing Awards töreninde ICE dergilerinde yayınlanan en iyi makale çalışmalarını onaylamaktadır.

Linkler aşağıda bilgi ve incelemelerinize sunulmaktadır.
Bu linkler aracılığı ile ilgili başlığa tıkladığınızda, makaleye yönlendirilecek ve PDF olarak indirebileceksiniz.
Bu sene ödül alan yayınları okumak için tıklayınız
Daha önceki yıllarda ödül alan yayınları okumak için tıklayınız.
 
-----

ACM Digital Library, COVİD-19 salgını sebebiyle araştırma, keşif ve öğrenmeyi desteklemeye yardımcı olabilmek adına içeriğini 30 Haziran 2020'ye kadar herkese ücretsiz açmıştır. Erişmek için tıklayınız.

----

COVID-19 virüsü nedeniyle üniversitelerde verilen uzaktan eğitim hizmetlerini desteklemek adına aşağıda listelenen veritabanları ANKOS Üye üniversitelerin erişimine açılmıştır.
  • Asos İndex'de yer alan 1000+ derginin içeriği ve atıflarının tamamı tüm üniversitelere hiçbir giriş / üyelik gerekmeden 1 Eylül 2020'ye kadar açılmıştır.

         ​Erişim Adresi: https://asosindex.com.tr/index.jsp

  • AkademikTV'yer alan alan 5.000 Eğitim Videosu tamamı tüm üniversitelere hiçbir üyelik girişine gerek kalmadan 31 Mayıs 2020'ye kadar açılmıştır.

​          Erişim Adresi: https://www.akademiktv.com/

  • AkademikSunum'da yer alan 10.000 akademik sunumun tamamı tüm üniversitelere hiçbir üyelik girişine gerek kalmadan 1 Eylül 2020'ye kadar açılmıştır.

          Erişim Adresi: https://akademiksunum.com/index.jsp?modul=home

 

----

De Gruyter ve Partner Yayınevleri Covid-19 salginindan etkilenen akademisyen ve ögerncilere destek olmak amaciyla 1650 ile 2016 yillari arasi basilmis olan 75,000 e-kitaba ucretsiz erisim firsati sunmaktadir.

Koleksiyon sanat ve mimarlikdan, dil bilimlerine matematikden muhendislige kadar sosyal, beseri ve fen bilimlerinden 30 farkli disiplini kapsamakta olup ilgili kitap koleksiyonuna http://www.degruyter.com adresinden 30 Haziran 2020 tarihine kadar erisebilirsiniz.

 

Koleksiyona nasil erisebilirim?
Erisim adresi olan http://www.degruyter.com ‘a giderek anasayfanin orta ust kisminda bulunan Publications linkine tiklayip daha sonra sayfanin sag tarafinda belirecek olan filtrede User-accessible content kutucugunu isaretleyerek Submit yazisina tiklamak vasitasiyla koleksiyona erisebilirsiniz. Koleksiyon icindeki kitaplardan ihtiyaciniz olanlara ise konu basligi, yayienevi, yayin dili filtrelerini kullanarak ulasabilirsiniz.
----

COVID-19 Pandemisi nedeniyle ASOS Index öğrenci ve akademisyenlere destek olmak amacıyla ücretsiz erişime açılmıştır. ASOS Index e erişmek için tıklayınız.

----

Hein’in birincil araştırma kaynağı olan HeinOnline, hukuk, hukuk tarihi ve ilişkili alanlarda 100 milyondan fazla sayfayı online, tümüyle aranabilir ve görsel tabanlı formatta sunar. HeinOnline, içerdiği 2,000’den fazla süreli yayını en geniş kapsamları ile sağlayarak hukuk tarihi alanındaki kaynak boşluğunu doldurur. HeinOnline, büyük bir hukuk dergisi koleksiyonuna ek olarak, Congressional Record Bound ciltlerinin tamamını,  U.S. Reports’un 1754’e kadar uzanan içeriğinin tamamını, 1700’lerin başlarına kadar uzanan ünlü davaları, 16. Yüzyıl ile 20. yüzyıl arasındaki hukuk klasiklerini, the United Nations and League of Nations Treaty Series’i, kapsamı 1936’ya kadar uzanacak şekilde the Federal Register’ı, 1938’den itibaren CFR’yi ve çok daha fazlasını erişilebilir hale getirir.

Erişim adresi: https://heinonline.org/HOL/Welcome

Bitiş Tarihi: 30 Haziran 2020

----

Digital Loeb Classical Library veritabanı, Klasik ve Geç Antik Dönem’den Yunanca ve Latince metinlerin orijinallerine ve İngilizce çevirilerine elektronik olarak erişim sağlamaktadır.

Erişim adresi: https://www.loebclassics.com/

Bitiş Tarihi: 30 Haziran 2020

Key features include:

•            Single- and dual-language reading modes
•            Sophisticated Bookmarking and Annotation features
•            Greek keyboard
•            User account and My Loeb content saved in perpetuity
•            Intuitive Search and Browse
•            Inclusion of every Loeb volume in print
•            Regular uploading of new and revised volumes
 
Please note that some of the site’s most useful tools are features of “My Loebs,” the personal accounts available to all authorized users. We’d encourage you and your patrons to create your own accounts (via the “Create Profile” link at the top of each page on the site) so as to utilize the digital Loeb Classical Library’s full capabilities.
 
----

IEEE, IEEE Xplore Dijital Kütüphanesi’nden araştırmacıların COVID-19 salgınının farklı yönlerini ve bunlarla mücadele etmek için kullanılabilecek teknolojileri anlamalarını ve yönetmelerini sağlayan makaleler ve standartlar belirlemiştir.Covid-19’a karşı küresel mücadelede, araştırmacıların pandemiyi anlamalarına ve kullanılabilecek teknolojileri yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla IEEE tarafından belirlenen makale koleksiyonu ve standartlara bu kriz süreci boyunca ücretsiz olarak erişmek için tıklayınız.

----

IEEE OJEMB, COVID-19 ile mücadelede yardımcı olabilecek araştırma ve verilerin hızlı bir şekilde gözden geçirilmesi, analiz edilmesi ve yayınlanması için hızlı bir yayın mekanizması başlattı.

Ön saflarda çalışan klinisyenler ve mühendisler için; İlgili, yüksek kaliteli bilgileri hızlı bir şekilde yayılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Yüksek kaliteli, ilgili makalelerin mümkün olduğunca kısa sürede dağıtılmasını sağlayacak hızlandırılmış bir hakemlik süreci taahhüt edilmektedir.

Uygunluğun değerlendirilmesi için ilgili yayın kuruluna bir özet gönderiniz:

HEMEN GÖNDER

Aşağıdaki taslakları kullanabilirsiniz;

EditorialTemplate OJEMB

OJEMBTemplate – Science Letter

OJEMB-TemplateTechnology-Letter

OJEMB-TemplateData-Manuscript

Scholar One üzerinden de hızlı bir makale gönderebilirsiniz;

GÖNDER

 

----

EKUAL Keşif (Discovery ) Kalıcı Bağlantısı (IP erişimli) :EKUAL Keşif (Discovery) Kalıcı Bağlantısı’na tıkladığında, EKUAL kapsamındaki tüm veri tabanlarında  “Covid-19”  taraması otomatik olarak yapılacak ve bu konuyla ilgili “en son yayınlanan hakemli bilimsel makaleler” listelenecektir. EKUAL Keşif (Discovery) Kalıcı Bağlantısı için tıklayınız.

----

Cambridge Ders Kitapları – Bitiş tarihi: 31 Mayıs 2020

https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/textbooks

Cambridge Elements  Bitiş tarihi: 31 Mayıs 2020

https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/elements/elements-series

Cambridge Histories – Bitiş tarihi: 31 Mayıs 2020

https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/collections/cambridge-histories

Cambridge Companions – Bitiş tarihi: 31 Mayıs 2020

https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/collections/cambridge-companions

----

DynaMed Kalıcı Bağlantısına tıkladığında, “Covid-19” ile ilgili en son “kanıta dayalı” bilgilere erişebilecektir.DynaMed Kalıcı Bağlantı için tıklayınız.

----

International Coalition of Library Consortia (ICOLC) - Koronavirüs Hakkında Ücretsiz Paylaşılan Materyaller için tıklayınız.

----

JSTOR Erişimi COVID-19 için tıklayınız.

Expanded JSTOR Access During COVID-19 Koleksiyonu Erişime Açılan Kaynaklar:

Ücretsiz açılan içerik halihazırda abone olunan koleksiyonlar dışındaki süreli yayın ve birincil koleksiyonları (journals and primary source collections) kapsamaktadır.  Ayrıca JSTOR e-kitap programına hiç katılmamış üyeler için e-kitaplar da içermekte olup 30 Haziran 2020 tarihine kadar kurumlara ücretsiz olarak açık olacaktır.

Bu koleksiyon hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Erişim adresi: https://about.jstor.org/covid19/

 

----

Flipster Veritabanı Hakkında:

“Flipster ile dünyanın en popüler dergileri sizlere sunuluyor! Mobil cihazlarınızdan, tabletlerinizden okuyabilin diye ayrı bir uygulaması dahi sunulmaktadır . 

Time, Forbes, Bloomberg Businessweek, Cosmopolitan, Vogue, Newsweek, New Yorker, Rolling Stone, Sports Illustrated, Foreign Affairs, Fortune, Travel + Leisure, Marie Claire ve daha bir çok dergiye artık tek bir tıkla erişebilirsiniz. Hem güncel hem de geçmiş sayılarına erişiminiz vardır.

Mayıs ayı sonuna kadar yukarıda adı geçen dergiler ve daha bir çoğu erişimimize açılmış durumdadır.

Verilen link üzerinden Flipster arayüzüne giriş yapın ve ilgi alanınıza göre soldaki daraltıcıdan dergilerin içerisinde gezinin. Sınırsız erişim ile çevrimiçi ve çevrimdışı dergileri okumanın keyfine varın.     

Erişim Adresi: https://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&groupid=main&profile=eon  (tüm cihazlardan bu link ile erişim vardır) 

Erişim Tarihleri: 01 Mayıs - 30 Haziran 2020   

AppStore ve Google Play üzerinde Flipster yazarak mobil uygulamasını indirerek kullanabilirsiniz. 

Mobil Kullanima Dair: 

Flipster Mobil Uygulaması Nasıl Kullanılır? (Türkçe) https://youtu.be/b8Ve2unmjrs 

----

Annual Reviews (AR), COVİD-19 salgını sebebiyle uzaktan çalışan ve okuyan öğrencilere ve araştırmacılara yardımcı olmak adına dergilerini ücretsiz erişime açmıştır. 

----

Enago Learn Akademik Yazım Ve Yayın Sertifika Programı Ücretsiz Erişime Açılmıştır.

Size  ücretsiz olarak en iyi yayın uzmanları tarafından geliştirilen aşağıdaki 2 kursu sunuyoruz.

* Kurs 1: How to Submit a Journal Article and Get it Published (with 8videos)

               Dergi Makalesi Nasil Sunulur ve Yayınlanması Sağlanır? (8 video ile)

  * Kurs 2: How to Write an Effective Research Paper (with 6videos)
                Etkili Araştırma Makalesi Nasıl Yazılır? (6 video ile)

Enago Learn kursuna kaydolmak için aşağıdaki adımları izleyin:

Adım 1: Tarayıcınızda https://enago-academy.thinkific.com/bundles/enago-learn-specialedition-courses adresini açın.

Adım 2: ‘Enroll Now’ a tıklayın e-posta kimliği ve şifre ile oturum açın.

Adım 3: “Have a Coupon?” a tıklayın.

Adım 4: enagolearn100 kupon kodunu girin ve ‘Enroll Now’a tıklayın.

---- 

BMJ Journals ve BMJ Learning içindeki tüm COVID-19 (KoronaVirüs) içeriklerini ücretsiz erişim ile sizlere sunuyor.Buradan ulaşabilirsiniz. 

----

AIP Publishing, COVID-19 (KoronaVirüs) salgınında Küresel Araştırmalara destek olmak amacıyla Bulaşıcı Hastalıklar, Salgın Hastalıklar, Epidemiyoloji ve Pandemi hakkında Küresel Araştırma Topluluğu’na ücretsiz bir koleksiyon hazırlamıştır. Koleksiyona ulaşmak için tıklayınız.

----

Oxford University Press COVID-19 Sürecinde de Eğitiminizi Desteklemeye Devam Ediyor:

- Akademisyenler ve Kamu Sağlığı: Teaching Online ve Blended Learning. Programlarla ilgili kısa bilgiler ve nasıl erişeceğiniz ile ilgili bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

- Wellcome Trust tarafından yayınlanan yeni koronavirüs (COVID-19) ile ilgili dergi makalelerine ve diğer online kaynakların ilgili bölümlerine ulaşmak için tıklayınız.

- Okullar: Bu linkte mevcut online desteğimiz ve etkilenen ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlerin öğretim/çalışmalarını desteklemek için dijital ürünlere nasıl ücretsiz şekilde erişebilecekleri hakkında bilgi içeren yeni bir web hub sayfasını bulabilirsiniz

-ELT – Evden Öğretin: https://elt.oup.com/feature/global/learnathome/?cc=gb&selLanguage=en

----

Wıley COVID-19 araştırma kaynakları için tıklayınız.

----

Taylor&Francis Koronavirüs salgını sürecinde katkı sağlamak amacıyla bu konudaki tüm yayınlarını açık erişim hale getirmiştir. Koronavirüs ile ilgili olabilecek tüm dergi makaleleri ve kitap bölümlerine erişmek için tıklayınız.

----

Brill yayınevi,  COVID-19 salgını ve koronavirüsler ile ilgili yapılan/yapılacak araştırmaları desteklemek amacıyla halk sağlığı, uzaktan eğitim, kriz araştırması gibi konularda kitaplar ve makaleleri erişime açtı. İçeriğe erişim için tıklayınız.

----

Accucoms tarafından COVID-19 İle İlgili Akademik Makale Ve Kitap Bölümlerini Ücretsiz Erişime Açmıştır. İçeriğe aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Below you find a great list of resources from different publishers
Can't read or see images?  View this email in a browser [1tıklayınız.
    * American Association for the Advancement of Science [4tıklayınız.               

Covid-19 ile ilgili en yeni haber ve araştırmalar

    * American Academy of Pediatrics [5tıklayınız.
Pediatristlere yönelik güncel bilgi ve kaynaklar

    * American College of Physicians [6tıklayınız.
Koronavirüs ile ilgili Annals of Internal Medicine makaleleri

    * American Medical Association [7tıklayınız.
JAMA Network: COVID-19 ile ilgili bilgiler

    * American Psychiatric Association Publishing [8tıklayınız.
Psikiyatristlere yönelik kaynaklar ve salgınla başa çıkma
yöntemleri

    * American Society of Civil Engineers [9tıklayınız.
Evden çalışma ile ilgili kaynaklar

    * American Society of Clinical Oncology [10tıklayınız.
Genel bilgi ve kaynaklar

    * American Society of Nephrology [11tıklayınız.
Ayakta tedavi hizmeti veren Diyaliz Merkezleri için kaynaklar

    * American Society for Microbiology [12tıklayınız.
COVID-19 ile ilgili makalelere ve araçlara ücretsiz erişim

    * BioOne [13tıklayınız.
2020 itibariyle açık erişimli hale gelen, koronavirüs ile ilgili
makaleler

    * DUKE University Press [14tıklayınız.
Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önleme yöntemleri hakkında
bilgiler. Listede yer alan kitaplar 1 Haziran 2020, dergi makaleleri ise
1 Ekim 2020'ye kadar ücretsiz olarak okunabilir.

    * Microbiology Society [15tıklayınız.
Microbiology Society portföyünden derlenen ücretsiz makaleler

    * The MIT Press [16tıklayınız.
Pandemi ve Epidemiyolojiyi anlamaya yönelik makaleler

    * New England Journal of Medicine [17tıklayınız.
Koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili makale ve diğer kaynaklar

    * Proceedings of the National Academy of Sciences [18] tıklayınız.
Yeni tip koronavirüs (COVID-19) ile ilgili araştırma verileri ve
bulgular

    * The Royal Society [19] tıklayınız.
Yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili araştırma verileri ve
bulgular

    * Royal Society of Chemistry [20] tıklayınız.
Koronavirüs ile ilgili ücretsiz makaleler,

-----

IGI Global Yayınevi COVID-19 İle İlgili Akademik Makale Ve Kitap Bölümlerini Ücretsiz Erişime Açmıştır.İçeriğe aşağıdan ulaşabilirsiniz:

MEDICINE-HEALTH CARE-INFECTIOUS DISEASES

 "Stakeholder Involvement in Outbreak Management: To Fear or Not to Fear? [1] tıklayınız.
"Prof. Magdalena M. Kraaij-Dirkzwager (National Institute for Public
Health and the Environment (RIVM), Bilthoven, Netherlands), et al.Copyright: © 2019 |Pages: 22

·"Aligning Community Hospitals With Local Public Health Departments: 
Collaborative Emergency Management [2]" tıklayınız.
Prof. Anne M. Hewitt (Seton Hall University, USA), et al.Copyright: © 2019 |Pages: 23
 
 "Detecting Human Diseases Relatedness: A Spreading Activation Approach Over Ontologies [3]" tıklayınız.
Prof. Said Fathalla (Bonn University, Bonn, Germany & Alexandria
University, Alexandria, Egypt) Copyright: © 2018 |Pages: 14

"Vaccine Nanocarriers: The Future Ahead [4]"
tıklayınız.
Prof. Shilpa Ray (KIIT University, India) and Prof. Mrutyunjay Suar(KIIT University, India)Copyright: © 2018 |Pages: 49

"Global Environmental Change and Emerging Infectious Diseases:
Macrolevel Drivers and Policy Responses [5]"tıklayınız.
Prof. Catherine Machalaba (EcoHealth Alliance and Future EarthoneHEALTH, USA), et al.Copyright: © 2017 |Pages: 44

"History of Infectious Diseases [6]" 
tıklayınız.
Prof. Maria Ines Zanoli Sato (CETESB, São Paulo, Brazil)Copyright: © 2017 |Pages: 23
 
"Identification of Associations between Clinical Signs and Hosts to Monitor the Web for Detection of Animal Disease Outbreaks [7]"tıklayınız.
Prof. Elena Arsevska (French Agricultural Research and InternationalCooperation Organization (CIRAD), France), et al.Copyright: © 2017 |Pages: 22

ECONOMIC IMPACT
 
"Financial Crisis and Tourism Activity: Evidence from the UK [8]"tıklayınız.
Prof. Nikalaos Pappas (The University of West London, UK) and Prof.Alexandros Apostolakis (Technological Educational Institute (TEI) ofCrete & Greek Open University, Greece)
Copyright: 2020 |Pages: 18

"Impacts of the Tourist Activity and Citizens' 
Evaluation About the Necessity for Resting Periods [9]"tıklayınız.
Prof. Jose Maria Martin (Universidad Internacional de La Rioja, Spain)Copyright: 2019 |Pages: 32
 
"The Use of Differential Pricing in Tourism and Hospitality [10]"tıklayınız.
Prof. Barbara Blummer (Center for Computing Sciences, USA) and Prof.Jeffrey M. Kenton (Towson University, USA)Copyright: © 2019 |Pages: 32
 
"An Overview of Disaster and Emergency Management Systems Models [11]"tıklayınız.
Prof. Dilshad Sarwar (University of Northampton, Northampton, UK)Copyright: © 2018 | Pages: 27

INTERNET CRIMES RELATED TO OUTBREAKS

"Online Phishing and Solutions [12]"
tıklayınız.
Prof. Ping Wang (Robert Morris University, USA) and Prof. Anteneh T.Girma (University of District of Columbia, USA)Copyright: © 2020 |Pages: 14

 
 "Crime Hidden in Email Spam [13]"tıklayınız.
Prof. Szde Yu (Wichita State University, USA)Copyright: © 2020 |Pages: 13

 "Privacy and Security Challenges in the Internet of Things [14]"
tıklayınız.
Prof. Fernando Almeida (Polytechnic Institute of Gaya, Portugal) andProf. Justino Lourenço (Polytechnic Institute of Gaya, Portugal)Copyright: © 2020 |Pages: 14

 "Planning for a Disaster: Effective Emergency Management in the 21st Century [15]"
tıklayınız.
Prof. Carmen Cowick (Amigos Library Services, USA) and Jeff Cowick (CUNYQueens College, USA)Copyright: 2019 | Pages: 22__

----

UpToDate içeriğinden tüm hekimlerin yararlanmasını sağlamak üzere, destek amaçlı olarak Nisan ayı boyunca UpToDate erişimi açılmıştır.  Kayıt işlemi yaparak UpToDate içeriğine erişebilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra kullanıcı adınızı ve şifrenizi içeren bir e-posta iletilecektir.
Bu bilgiler ile içeriğe erişebilirsiniz.

UpToDate Koronavirüs açık erişim kaynakları:

 
Ayrıca  konu ile ilişkili olan ventilasyon ve Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu ile ilgili içerik de ek olarak erişime açılmıştır.  
 
Acute Respiratory Distress Syndrome: 
 
Ventilation: 
----
 
Wolters Kluwer Health Solutions’a ait Koronavirüs ile ilgili kaynaklara erişim için alttaki linke tıklayınız.

----

MIT Press'in 620.000 sayfayı aşkın içeriğe sahip olan elektronik kitap koleksiyonu, kütüphanemiz için Mayıs ayı sonuna kadar sürecek bir deneme erişimine açılmıştır. 

Richard Feynman · Rosalind Krauss · Umberto Eco · Daniel Dennett · Noam Chomsky · Paul Krugman · Marvin Minsky · Sherry Turkle · Slavoj Žižek gibi isimlerin eserlerinin de yer aldığı bu koleksiyona göz atmak için  tıklayınız.

Erişim adresi: https://direct.mit.edu/books

MIT Press Direct EKitap Listesi için tıklayınız.

Bitiş Tarihi: 31 Mayıs 2020

----

COVID-19 İLE İLGİLİ ELSEVİER AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARI:

Elsevier ‘’ClinicalKey’’ kapsamındaki Clinical Overviews konu içerikleri:

Clinical Overviews  içerikleri; taranması kolay klinik tıbbi konu özetleridir : Novel coronavirus (COVID-19) infection 

Elsevier tarafından destek amaçlı açık erişime sunulan diğer kaynaklarCOVID-19 bilgilendirme: https://www.elsevier.com/connect/coronavirus-information-center

Araştırmacılar için:
Research sekmesi altında The Lancet, Cell Press ve 19.800+ tam metin makaleye erişim için BURAYA tıklayınız.

Klinisyenler için:
Clinical information sekmesi altında, CDC tarafından acil olarak hazırlanan web seminerlerinin yanı sıra tedavi, güvenlik ve hasta eğitimi için kanıta dayalı kılavuzları ve bakım planlarını bulacaksınız.

Hastalar için:
Patient resources bölümünde, 3D4Medical koronavirüs videomuzu, CDC ve WHO kaynaklarını ve Elsevier'in Araştırma için Hasta Erişim Programı hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Aşağıdaki hasta eğitim materyalleri, hastalara ve ailelerine yönelik  hazırlanmıştır. Koronavirüs hastalığının risklerini anlamalarına, belirtileri ve semptomları tanımlamalarına ve yayılmalarını önlemelerine yardımcı olan yeni koronavirüs hakkında genel bir bakış sunmaktadır:

COVID-19 ilaç tedavisi — olası seçenekler:
Elsevier's Clinical Solutions grubunda çalışan iki eczacı COVID-19 için potansiyel tedavi seçenekleri hakkında yazdığı bilgiye erişim için BURAYA tıklayınız.

Clinical Skills for Nursing - Hemşireler İçin

Clinical Skills for Nursing Elsevier’in hemşirelere yönelik sunduğu kaynaklarını içermektedir.

Hemşirelikte Klinik Beceriler, hasta bakımı ve hemşirelik uygulama prosedürleri ile ilgili

en yüksek kalitede kanıta dayalı bilgiler sağlar.

İzolasyon Önlemlerimiz ve Kişisel Koruyucu Donanım kontrol listelerimiz CDC ve OSHA yönergelerine uygundur:

Elsevier; COVID-19 Resource Center  platformunu hayata geçirmiş bulunmaktadır. (Cell, Lancet ve SSRNi de kapsıyor) Platforma https://www.elsevier.com/connect/coronavirus-information-center adresinden erişebilirsiniz.

Koronavirüs 2019 ile ilgili en son haberleri ve dergi makalelerini kontrol etmek için buraya tıklayınız veya daha fazla bilgiye erişim için klinik arama motorunuz ClinicalKey'de arama yapınız.
----
COVID-19 ile ilgili rehberler, haritalar, araştırmacılar için arama stratejileri, akademik bilgi kaynakları ve bu süreçte yayıncılar tarafından, araştırmacılara/sağlık çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen çevrimiçi eğitimler Bezmialem Vakıf Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü tarafından derlenerek COVID-19​ LibGuides oluşturulmuştur. Buraya tıklayınız.
----
Uzaktan Eğitim ve Evden Çalışmak İçin En İyi Açık Kaynak Araçları :

----

OpenAIRE COVID-19 Gateway Hakkında:

AB teknik alt yapı projesi OpenAIRE araştırmacılara yeni koronavirüs salgınıyla mücadele etme ve önümüzdeki dönemlerde ortaya çıkacak etkilerini daha iyi anlama konusunda yardımcı olmak amacıyla çalışmalarda bulunuyor. Bu amaçla COVID-19 kayıtlarını (yayınlar, araştırma verileri, projeler, yazılım ve diğer araştırma sonuçları) toplamayı, bunları birbirine bağlamayı ve tek bir erişim noktasından keşfetmeyi amaçlayan OpenAIRE COVID-19 Gateway (OpenAIRE COVID-19 Açık Araştırma Ağ Geçidi) hizmete sunuldu.

OpenAIRE COVID-19 Gateway; 38.000’den fazla yayın, 3.000’in üzerinde araştırma verisi, 230 dan fazla yazılım ve 3.200’den fazla diğer araştırma çıktılarına erişim imkanı sağlamaktadır. İçeriklerin bir bölümü; CERN ile birlikte, dünya çapında Coronavirus (COVID-19) ve SARS-CoV-2 üzerinde çalışan bilimsel topluluklarla ilgili olabilecek tüm araştırma sonuçlarını toplamak için oluşturulan Zenodo Coronavirus Hastalığı Araştırma Topluluğu - COVID-19 (Zenodo Zoronavirus Disease Research Community - COVID-19) dan gelmektedir. Veriler sürekli geliştirilmekte ve içerik zenginleştirilmektedir. OpenAIRE Araştırma Grafiğinden (OpenAIRE Research Graph) (10.000+ veri kaynağı) ve ek kaynaklardan içerik etiketleniyor. COVID-19 ile ilgili tüm araştırma sonuçları kişiler, kuruluşlar ve projelerle bağlıdır, bağlamsal gezinme sağlar.

Erişim Adresi: https://beta.covid-19.openaire.eu/

Detaylı bilgi için: https://beta.covid-19.openaire.eu/content

 -----

SAE International, COVID-19 salgının yaşandığı bu süreçte tıbbi destek sağlamak için sektöre yardımcı olan standartlara ücretsiz erişim sunmaktadır.

Kargo Standartları:

 
 
----
PDC Felsefe e-dergileri ve e-kitapları platformu - Philosophy Documentation Center PDC Felsefe veritabanı COVID-19 nedeniyle kapanan üniversitelerin, okulların öğrenci ve öğretim görevlilerine ve meraklılara yardımcı olmak amacıyla 07 Haziran 2020 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.
NOT: Erişim için ise öncelikle kullanıcı bireyler yukarıdaki link üzerinden bir hesap açmalı. Bunun için sayfanın en altında bulunan "View Your Options" ile formu doldurup, hesap açarak devam edilmesi gerekiyor.
----

SAYISAL KİTAP ve Kafekültür Yayıncılık işbirliği ile e-kitaplar evinizde Türk ve dünya edebiyatından, felsefe ve sosyal bilimler alanından 170 eser içeren Kafekültür yayınlarını, SAYISAL KİTAP sitesinde (www.sayisalkitap.com) 15 Mayıs'a kadar ücretsiz okuyabilirsiniz.

(Sitedeki e-kitaplara erişim bilgisi için lütfen görselleri tıklayın.) 

SAYISAL KİTAP sitesinde 500'den fazla e-kitap ve e-dergi, açık erişimle okuyucularını bekliyor.

Koronavirüs (COVID-19) Hakkında E-Kaynaklar: Coronavirus COVID-19

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.