Kütüphaneler Arası Ödünç Verme (Ill)

22/01/2015 10:43:13 - 06/07/2023 10:43:13 - 22346 Okunma

Kütüphanelerarası İşbirliği Takip Sistemi Nedir?

Kırklareli Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde bulunmayan kitap, makale vb. yayınların “Kütüphaneler Arası İşbirliği” (Inter Library Loan) sayesinde diğer üniversite kütüphanelerinden sağlanması hizmetidir.

Kütüphanelerarası İşbirliği Takip Sisteminden Kimler Yararlanabilir?

Bu hizmetten sadece Üniversitemiz Akademik Personeli yararlanabilmektedir.

Ödünç İstenen Yayınların Okuyucuya Ulaşma Süresi:

Kitabın geliş süresi, kitabın istendiği üniversitenin yerine göre (şehir içi ve şehir dışı) değişiklik gösterebilir. (Ortalama süre yaklaşık 1 haftadır)

Ücret

Bu hizmette kargo ücreti kullanıcı tarafından ödenir. İstekte bulunulan materyal

kütüphanemize ulaştığında okuyucuya telefonla haber verilmektedir.

Kütüphanelerarası İşbirliği ile Yayın İsteyen Kullanıcıların Sorumlulukları:

• Bir kişi tarafından en fazla 5 kitap istenebilir.
  • Kitabın istendiği kütüphaneden talep edilen ücretin ve posta ücretinin ödenmesi
  • Fotokopi yapılmaması
  • Kullanım süresi biten kitaplar, teslim tarihinden en az iki gün önce kütüphanemize eksiksiz ve yıpratılmamış halde teslim edilmelidir.
  • Kullanım süresini uzatmak isteyen kullanıcılar, bir hafta önceden kütüphanemize başvurarak, ilgili kütüphanenin kuralları dahilin de uzatma yapabilir.

Kütüphanelerarası İşbirliği Yoluyla Getirelemeyecek Materyaller

CD-ROM, referans kaynakları (ansiklopediler, sözlükler, tezler vs...), görsel - işitsel materyaller (film, mikroform, kaset, video, compact disk), özel koleksiyonlar, dergilerin tam sayıları ve ciltleri.

Bu hizmetten Nasıl Yararlanılır?

Bu hizmetten yararlanabilmek için kütüphanenin web sayfasında yer alan aşağıdaki formun doldurulması gerekmektedir.

Kütüphaneler arası Ödünç Kitap İstek Formu (web üzerinden uygulama)

Kütüphaneler arası Makale İstek Formu (web üzerinden uygulama)

kütüphanelerarası ödünç verme