Asme, Imf, Pnas Ve Asce Veritabanları Deneme Erişimine Açılmıştır.

10/12/2015 12:18:55 - 10/12/2015 12:18:55 - 36103 Okunma

The American Society of Mechanical Engineers (ASME) :

ASME Digital Library, derneğin 28 Dergisini tek bir platformda barındıran ana bilgi deposudur.
Makine Mühendisliği ve ilgili konu alanlarındaki 28 uluslararası hakemli derginin ve konferans tutanaklarının değerli çalışmalarınıza katkı sağlayacağını umut ediyoruz.
  • 1970 yılından günümüze ulaşan dergi arşivi
  • 2008 yılından günümüze kadar erişim imkanı bulunan Konferans Tutanakları
  • Başka hiçbir platformda yer almayan içerikler
  • 82.000’den fazla hakemli tam metin makale
  • Sınırsız erişim garantisi (abonelikler kesilse dahi içeriklere erişim imkanı)
  1. Applied Mechanics Reviews
  2. ASCE-ASME Journal of Risk and Uncertainty in Engineering Systems, Part B: Mechanical Engineering
  3. Journal of Applied Mechanics
  28. Journal of Vibration and Acoustics

Erişim Adresi: www.asme.org

Erişim Bitiş Tarihi: 31 Aralık 2015

IMF eLibrary küresel ekonomi, finans, gelişen pazarlar, ticaret vb. konularda süreli yayınlara, e-kitaplara ve istatistiklere erişim imkanı sunan, içerisinde 310 tanesi kitap olmak üzere 15000 in üzerinde çeşitli kaynaklara ve bir milyondan fazla veri serisine erişim sağlayan bir veritabanıdır.
IMF eLibrary abonelere iş dünyasıyla ilgili araştırma yapmaya, analiz yapmaya, ekonomik ve finansal trendleri tahmin etmeye ve yatırım için seçenekleri filtrelemeye yarayan entegre bir online platform sunar. IMF eLibrary veri tabanı aşağıdaki elementlerden oluşmuştur:
  • eLibrary Text – Global ve bölgesel ekonomik ve finansal araştırma, tahmin ve analiz yapmanıza olanak sağlıyacak 15000’den fazla yayın
  • eLibrary Data – Bir çok veri tabanının içerisinde yer alan bir milyondan fazla istatistik serisine tek bir arayüzle erişim imkanı
  • eLibrary AREAER Online – Döviz oranları ile ilgili araştırma yapmaya olanak sağlayan özel bir veri tabanı (Annual Report on Exchange Arrangements and Exchange Restrictions—AREAER)
  • IMF.org – IMF kanalındaki resmi bilgilere ve haberleşmelere entegre erişim

Erişim Adresi: http://www.elibrary.imf.org/

Erişim Bitiş Tarihi: 1 Şubat 2016

PNAS, Proceedings of The National Academy of Sciences of the United States of America, dünyanın en saygın, çok disiplinli bilimsel seri yayınlarındandır.
Biyolojik, fiziksel ve sosyal bilimleri içerir. 1914 yılında kurulmasından bu yana PNAS, akademik alanda en son gelişmeleri yansıtan araştırma raporları, yorumlar, eleştiriler, bakış açıları, konferans makaleleri ve faaliyetleri yayımlamaktadır. The National Academy yaklaşık olarak 2.100 üyeden ve 198 tanesi Nobel Adayı olan 385 yabancı üyeden oluşmaktadır.

Etki Faktörü (2014): 9.674

60’tan fazla ülkede aboneleri bulunan PNAS yılda 3800’ün üzerinde hakemli araştırma yayınlamaktadır ve 1915 yılına uzanan arşivleri mevcuttur. PNAS haftalık olarak yayınlanmaktadır ve her gün yeni araştırmalara çevrimiçi olarak PNAS Early Edition aracılığıyla erişilebilir.
PNAS Online genel olarak aşagıda yer alan konuları kapsamaktadır:

Erişim Adresi: http://www.elibrary.imf.org/

Erişim Bitiş Tarihi: 31 Aralık 2015

The American Society of Civil Engineers (ASCE)

Değerli Araştırmacılar,

Size çalışmalarınıza katkısı olabileceğini düşündüğümüz The American Society of Civil Engineers (ASCE) http://ascelibrary.org/ kurumunuz için deneme erişimine açılmıştır.

1852 yılında kurulan The American Society of Civil Engineers (ASCE) http://asce.org/ 123,000’den fazla inşaat mühendisini temsil eden profesyonel bir dernektir. Dunyanin en genis arastirma ve uygulama makalelerinin sunuldugu bu koleksiyona abonelik yoluyla online olarak erişebilirsiniz.

·     Kuruluşunun üzerinden 150 yıldan fazla zaman geçmiş olan ASCE, bugün inşaat mühendisliği alanında mükemmellik konusunda dünya lideridir.
·     Dünyanın en geniş inşaat mühendisliği araştırma ve uygulama makalelerinin tam metinlerini içeren ASCE Online Research Library, tüm inşaat mühendisliği disiplinlerini kapsamaktadir
·     29 Yıllık Online Arşivin tamamı, 2012 ASCE Online Research Library aboneliği kapsamındadır.
·     33 adet ASCE Dergisinin 1983 yılından günümüze dek olan tüm sayıları.
·     2000 yılından günümüze dek olan 315 ASCE Proceedings 31,000’den fazla teknik makale icerir.

ASCE Library - Dergi Listesi:

İNŞAAT / MALZEME

ÇEVRE VE SU KAYNAKLARI

·     Journal of Sustainable Water in the Built Environment

GEOTEKNİK MÜHENDİSLİĞİ

YÖNETİM / PROFESYONEL KONULAR / YASAL KONULAR

·     Professional Issues in Engineering Education and Practice

MÜHENDISLIK MEKANIĞI

·     ASCE-ASME Journal of Risk and Uncertainty in Engineering Systems, Part A: Civil Engineering

YAPI MÜHENDİSLİĞİ

TAŞIMACILIK VE KENTSEL PLANLAMA

SU YOLLARI, LİMANLAR, KIYILAR VE OKYANUSLAR

DİĞER TEKNİK ALANLAR

ASCE Konferans Tutanakları

400+ başlık, 43,000’den fazla teknik belge, 2000’den 2015’e arşivlere erişim:

ASCE Konferans Tutanakları dünya çapında en önemli konferanslarda sunulan teknolojileri takip eder  ve kullanıcılarınızı alanlarındaki gelişmelerden uzak kalmamasını sağlar.

Her türlü soru ve isteklerinizi üniversiteniz kütüphanesine iletebilirsiniz.

Erişim Adresi: http://ascelibrary.org/

Erişim Bitiş Tarihi: 31 Aralık 2015