Encyclopædia Britannica Academic Edition Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.

15/12/2015 14:18:16 - 16/12/2015 14:18:16 - 21924 Okunma

ENCYCLOPÆDIA Britannica

Britannica kendini işine adamış şirket-içi profesyonellerden oluşan bir kadro istihdam etmekte olup – 4.500’den fazla tanınmış bilim insanı, danışman, içerik uzmanı ve yazardan oluşan ve Brittanica’nın kapsam ve bağlantı olarak güncel, doğru, tarafsız, kapsamlı, ilgili ve uluslar arası kalmasını sağlayan geniş bir ağa sahiptir.
Her yıl Britannica’nın redaksiyon ve geliştirme kadrosu aşağıdakileri ilave etmektedir:
  •  15.000’den fazla yeni ve revize makale,
  •  Binlerce tablo ve grafik,
  •  5.000’den fazla yeni fotoğraf,
  •  Yüzlerce yeni resim,
  •  300’den fazla yeni video ve haritacılık bölümünün yarattığı yüzlerce harita.
  •  Öğrencilerin, araştırmacıların ve fakültenin ihtiyacı için tasarlanmıştır.
  •  800.000’den fazla tam metinli gazete ve magazin makalesi, Brittanica’nın araştırılmasına katılarak, ilgili referans yazılarla ilişkilendirilmiştir.
  •  E-kitaplar ve Birincil Kaynaklar.
  •  Kullanıcılar araştırmalarını kişiselleştirilmiş çalışma alanıyla düzenli olarak tutabilir.
  •  Makalelerin sonundaki otomatik bağlantılar zaman kazandırır; bağlantıyı MLA, APA, Harvard veya Chicago Manual of Style olarak ihraç etmek yeterlidir.
  •  İşbirlikçi içerik – her bireysel veya yazar, öğretmen ya da öğrenci topluluğu Brittanica makalelerini iyileştirebilir ve katkıda bulunabilir.
  •  Makale geçmişi ve katkıda bulunanlar özelliği kullanıcılara yazının en son ne zaman güncellendiği ve yazıyı kimin güncellediği hakkında bilgi verir.
  •  İnternet’teki en iyi siteler – Britannica editörleri 100.000’den fazla harici web sitesini seçip (verimlilik açısından devamlı olarak incelenen), bunları yazılara ve araştırma sonuçlarına bağdaştırır.
  •  World Data Analyst Portalı – mevcut ve geçmişteki istatistiklerin münhasır bir veritabanıyla, Dünya Atlası aynı anda hem ayrıntılı Brittanica haritalarına hem de ülke verilerine erişim sağlar.
  •  Merriam-Webster’s Collegiate® Sözlük ve Tanımlamalar kitabı & Alıntılar Sözlüğü

Erişim Adresi : http://search.eb.com

Erişim Adresi : http://dictionary.eb.com