Tübitak Ulakbim Ekual Kapsamında Erişim Sağlanan Ebscohost Veritabanı Aboneliği

16/02/2016 15:25:10 - 16/02/2016 15:25:10 - 19833 Okunma

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamında erişim sağlanan EBSCOHOST veri tabanı aboneliği 2016-2018 dönemi için yenilenmiştir.

Yeni dönem lisans anlaşması kapsamında iki temel paket olan Academic Search Complete ve Business Source Complete, kanıta dayalı Dynamed, bibliyografik olarak da ERIC, GreenFILE, LISTA, American Doctoral Dissertations, Teacher Reference Center ve MEDLINE veri tabanları tüm üniversitelerin erişimine açılmıştır.

Ayrıca, özellikle yeni açılan ve arama motoru bulunmayan üniversitelere olmak üzere tüm üniversitelere, sadece TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamındaki veri tabanlarının (BMJ, CAB, EBSCOHost, IEEE, OVID LWW, ScienceDirect, Scopus, SpringerLink, Taylor & Francis ve (WoS) Web of Science) tek bir ara yüzden taranabilmesi için EDS arama motoru da anlaşma kapsamına bu dönemde de dâhil edilmiştir.

Yine ilgili lisans anlaşması kapsamında 2016 yılı için sahiplik modeliyle sürekli erişim sağlanacak Humanities & Social Sciences Index Retrospective: 1907-1984 Retro Index, EBSCOHost ve EDS ara yüzünde gerekli tanımlamalar yapıldığında (yaklaşık iki hafta içerisinde) üniversiteler tarafından taranabilir hale gelecektir. 2017 ve 2018 yılları için de ilgili yılda belirlenecek yeni bir Retro Index erişime açılacaktır.

Humanities & Social Sciences Index Retrospective Retro Index

Erişim adresi: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=hsr

Humanities & Social Sciences Index Retrospective Retro Index 1907-1984, sosyal, beşeri, ahlak, toplum ve bununla ilgili konularda araştırmacılar için temel bir veritabanı olup yaklaşık 1200 dergi, 1.300.000 alıntı ve 240.000 kitap eleştirisi ile geniş çaplı hakemli içeriği kapsamlı bir şekilde sunmaktadır.

Ekual Ebsco Ulakbim Abonelik