Bilgi En Kutsal Hazinedir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Springer Nature “Author Academy” Modülü Kullanıma Açılmıştır.

22/04/2016 11:53:35 - 24/02/2020 11:53:35 - 26234 Okunma

Springer Nature’da makale veya kitap yayınlamak isteyen yazarlar için hazırlanmış olan ve A’dan Z’ye bütün prosedürleri gösteren Author Academy interaktif modülü ücretsiz olarak kullanıma açılmıştır. Author Academy, son kullanıcılara Springer Nature standartlarını öğretirken, eğitim sonunda sertifika sunan bir modüldür. Aynı zamanda hakemlik sürecinden, açık erişime pek çok konu hakkında da bilgi alınabilmektedir. İlgili modül temel düzeyde/başlangıç seviyesinde eğitim sağlamaktadır.

Author Academy erişimi http://academy.springer.com/ adresinden sağlanmaktadır.

Eğitimin Kapsamı Nedir?
 
Eğitim toplamda 6 modülden oluşmaktadır. Aday bu modüller arasından istediği ile  eğitime başlayabilmektedir fakat aşağıdaki sırayı takip etmesi öğrenme açısından yararlı olacaktır.
 
1-Journal Author Academy Part 1: Writing your Manuscript:  Makale yazarlığı akademisinin bu ilk modülünde manuskript (sisteme yüklemeye hazır makale taslağı) kavramı üzerine odaklanılmakta manuskriptin yazımı sırasında nelere dikkat edilesi gerektiği açıklanmaktadır.
 
2-Journal Author Academy Part 2: Submitting and Peer Review: Makale yazarlığı eğitiminin bu ikinci modülünde manuskriptin nasıl sisteme yükleneceği, bu işlemler sırasında nelere dikkat edileceği ve sisteme yüklenen makalenin orijinallik, özgünlük tespitinin nasıl yapıldığı gibi konulara yer verilmektedir.
 
3-Springer English Academy: Bu modülde makale yazarken dikkat edilecek en önemli şey olan İngilizce’nin nasıl kullanılması gerektiği konusu üzerine odaklanılmakta, sık yapılan dil hataları üzerinde durulmaktadır.
 
4-Peer Review Academy: Bu modülde peer reviewer (makale değerlendirici) olmanın incelikleri, bir makalenin özgünlüğünün, orijinalliğinin nasıl değerlendirileceği, makaleye ilişkin değerlendirme raporunun nasıl yazılacağı gibi konulara yer verilmektedir.
 
5-Book Author Academy: Bu modülde iyi bir kitap yazarı olmak için uyulması gereken kurallar ve dikkat edilmesi gereken konulardan bahsedilmektedir.
 
6-Open Access Academy: Günümüzde bazı dergilerin desteklediği açık erişim sistemi ile o dergide yayınlanan yayınlara herkesin erişimi mümkün olmaktadır. Bu modülde bu kavram detayları ile incelenmekte ve yararlarından bahsedilmektedir.
Bu modüllerin her birinin sonunda bir quiz mevcuttur, bu quize katılım zorunlu değildir fakat isteyenler katılabilir ve katılımın sonunda başarılı olursa o modüle ilişkin sertifikasını alabilir.  Bu modüllerin hepsini başarı ile tamamlayan adaylar makale yazmanın, makaleyi yüklemenin ve makale değerlendirmenin tüm inceliklerine hakim olacak kendi başına yayın yapabilir seviyeye gelecektir. Ücretsiz ve internet üzerinden olan bu eğitimi akademik kariyere ilgi duyan tüm okurlarımızın almasını öneriyoruz.
 
Not: Dersler İngilizce olarak yürütüldüğünden dersleri takip etmek için en azından orta düzeyde İngilizce bilgisi gerekmektedir.
 
Eğitimlere Nasıl Başlanır?
1) http://academy.springer.com/ linkine tıklayınız.
2)Sağ üst köşedeki login butonuna tıklayınız ve açılan pencereden register seçeneğine tıklayıp bilgilerinizi girerek kaydolunuz.
3) Kayıt sonrasında eğitime başlayabilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

author academy springer nature

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.