Bilgi En Kutsal Hazinedir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

E-Marefa - Islamic Studies And Arabic Literature Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.

25/11/2016 13:06:26 - 25/11/2016 13:06:26 - 24203 Okunma

E-Marefa - Islamic Studies and Arabic Literature

E-Marefa Arap dünyasının en prestijli akademik yayıncıları tarafından hakemli dergilerde yayınlanan tam metin makalelere, istatistiklere, tezlere erişim imkanı sunmaktadır. Marefa, Ürdün’de “World Company for Digital Content” tarafından yönetilen bir Arap elektronik veritabanıdır. Bu şirket Arap dijital içeriği ve bilgi sağlamada uzmanlaşmıştır.

Türkçe seçeneği de sunulan yeni arama arayüzü; anahtar kelime, doğal ve kontrollü dil, konu başlıkları ve eş anlamlı kelimeler dahil edilerek bir arama stratejisi oluşturmaya imkân vermekle birlikte veritabanındaki tüm biçimdeki bilgi kaynağı türlerinde arama yapmaya elverişlidir. Boolean operatörleriyle gelişmiş arama deneyimine fırsat veren arayüz, güçlü aramalar yaparak hedef odaklı sonuçlara ulaşmanızı kolaylaştırır. Doküman türüne (süreli yayın, dergi makalesi, konferans bildirisi, istatistiksel tablo, e-kitap, kitap bölümü ya da tez), konuya,  metin diline veya yayın tarihinde göre sıralama yapabilirsiniz. Erişimi hızlı ve kolay yapabilmenizi sağlayan bu sezgisel arayüz, kullanıcı dostudur. Arapça ve İngilizce olmak üzere hazırlanmış kullanım kılavuzu örnekleriyle birlikte veritabanında bulunmaktadır.

Veritabanı, akademik dergi, istaistiksel çalışmalar, makaleler, tezler, e-kitaplar, kitap değerlendirmeleri, konferans bildirileri ve abstraktlar gibi bir çok türde kaynağın tam metnini kapsar.

E-Marefa ek olarak, Arabic Language & Islamic Studies, Middle East studies, Water, Energy, and Environment Issues, Social Networking & Media Studies, and Conflict, Violence, and Peace Studiesgibi 18  benzersiz hizmet sunmaktadır. Her hizmet veritabanındaki doküman türlerinden kendine özgü içerikleri barındırır.

Rakamlarla E-Marefa;

·         Arapça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere üç dilde 19 ülkeden 300 üniversitedeki çeşitli organlar (üniversiteler, araştırma merkezleri, kamu istatistik daireleri, merkez bankaları, bilimsel dernekler, bölgesel örgütler) tarafından yayınlanan 270,000 makale ve istatistiksel rapor

·         20,000 tam metin yüksek lisans ve doktora tezi

·         22,000 yüksek lisans ve doktora tezi abstraktı

·         108,200’ün üzerinde Orta Doğu çalışması

·         50,000 dokümandan fazla İslam ve Arap çalışması

·         Arap dünyasından 10,000 kitap değerlendrimesi

·         180,000 araştırma abstraktı

 

 

Erişim Adresihttp://e-marifah.net/kwc/f?p=159

Deneme Erişimi Bitiş Tarihi: 15 ARALIK 2016

marefa islamic studies and arabic Literature deneme

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.