Deneme Erişimine Açılan Veritabanları

02/12/2016 14:03:13 - 21/03/2017 14:03:13 - 30703 Okunma

World Scientific Publishing e-Kitap
World Scientific, dünyanın en saygın akademik yayınevlerinden biri olarak yılda 600’e yakın yeni kitap yayınlamaktadır. Ayrıca Londra Üniversitesi Imperial College’ın resmi yayınevidir.
7000’in üzerinde akademik e-kitaba sahip olan World Scientific’İn 100’den fazla kitabı  Nobel ödüllü ve Nobel adayı  akademisyenler tarafından yazılmıştır.
 World Scientific Publishing e-Dergi
123 e-dergiyi tek tek satın alabilir ya da eski sayılar dahil yıllık abone olabilirsiniz.
Konu başlıkları: Asya Çalışmaları, Bilgisayar Bilimleri, Biyoloji, Çevre Bilimi,  Ekonomi & Finans, Fizik, Kimya,  Malzeme Bilimi, Matematik, Mimarlık, Mühendislik, Nanoteknoloji, Sosyal Bilimler, Tıp, Yönetim Bilimleri
Erişim Adresi: http://www.worldscientific.com
Deneme Erişimi Bitiş Tarihi : 2 Ocak 2017

China English Academic Journals Full-text Database:

Çin’de İngilizce dilinde yayımlanan 203 tam metin akademik e-dergi ve 2317 konferans bildiri e-kitaplarını içermektedir.
Askeri bilimler, Bilgi Bilim, Edebiyat Eğitim, Ekonomi , Felsefe, Hukuk, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji, Tıp, Sağlık Bilimleri, Siyaset Bilimi, Sosyal Bilimler ve Ziraat alanlarında e-dergiler
SCI ve EI’nin indekslediği dergiler Konu, yazar, kurum, makale başlığı, makale özeti, anahtar sözcük veya tam metin içinde arama yapabilir, PDF formatında tam metin makaleleri indirebilirsiniz.
Veri tabanında şu an itibariyle bulunan 203 derginin tamamı İngilizce tam metinlidir. 121 adet tam metin dergi de bu veri tabanının  dışında hiçbir yerde ayrıca mevcut değildir ve diğer veri tabanlarıyla çakışma yoktur.

Erişim Adresi: http://cstm.cnki.net/stmt

Journals Translations Project(JTP);
Piyasaya yeni çıkan Çin- Journals Translations Project(JTP) veritabanı; Çin’de Çince yayımlanan akademik dergi ve makalelerin İngilizce tercümesini orijinali ile birlikte içermektedir.
116 derginin tamamı exclusivedir. Başka hiç bir veritabanında mevcut değildir.
Deneme Erişimi Bitiş Tarihi : 2 Ocak 2017

PDC Felsefe Veritabanı:

Felsefe (Philosophy Documentation Center – PDC) veritabanı;
Felsefe ve Felsefe ile ilgili tüm bilim dallarını, uygulamalı etik ve ilahiyat alanlarında yayımlanan 163  akademik e-derginin yanı sıra, seri kitaplar, konferans bildirileri, vb. kaynaklar içerir.
130.000’den fazla makalenin yer aldığı koleksiyon, konusunda en yetkin veritabanlarından birisidir.
PDC Felsefe veritabanı, COUNTER uyumlu kullanım istatistiği ve Metadata, DOI, CrossRef desteği sağlar.
Bu veritabanında yer alan elektronik dergiler başka hiçbir veritabanında mevcut değildir ve çakışma yoktur.
PDC koleksiyonunda yer alan tüm e-dergiler, EDS, Summon, Primo servisleri tarafından da taranabilmektedir.
 Örnek konu başlıkları:
• Analitik Felsefe
• Antik Çağ Felsefesi
• Bilim Felsefesi
• Çağdaş Felsefe
• Eğitim Felsefesi
• Felsefe Tarihi
• Gençler için Felsefe
• İlahiyat
• İş ve Profesyonel Etik
• Sosyal ve Politik Felsefe

Erişim adresi: http://www.pdcnet.org/collection