Ithenticate Veri Tabanının 01 Ocak 2017-31 Aralık 2019 Dönemi Için Lisans Anlaşması Imzalanmıştır.

19/01/2017 10:08:21 - 19/01/2017 10:08:21 - 20596 Okunma

Akademik Personelin dikkatine,

TÜBİTAK EKUAL kapsamında 2011 yılından bu yana aboneliği devam eden iThenticate veri tabanıyla ilgili müzakere sonuçlandırılarak 01 Ocak 2017-31 Aralık 2019 dönemi için lisans anlaşması imzalanmıştır.

İmzalanan lisans anlaşması gereğince; iThenticate sisteminin kullanımı konusunda, üniversitelerde, doktora ve daha üst dereceye sahip kişilerin kullanımına izin verilmektedir. iThenticate lisansı gereği doktora ve üzeri ünvana sahip akademisyenler, kendi makalelerini (yurtiçi ve yurtdışı yayınevlerine gönderecekleri çalışmalar) kontrol etmek için sistemi kullanmalıdır. Öğrenci ödevieditörlüğünü yaptıkları bir dergi söz konusu ise bu dergiye gönderilen makalelerin intihal kontrolü için iThenticate kullanılmamalıdır.

Şu anda erişim sıkıntısı bulunan kurumların hesaplarının yeniden açılması için firma tarafından çalışmalar yapılmaktadır.

Saygılarımızla,

Kırklareli Üniversitesi

ithenticate intihal akademik lisans anlaşması