Lebib Yalkın Mevbank Mevzuat Ve İçtihat Veritabanı, Sobiad (Sosyal Bilimler Atıf Dizini) Ve Tümer Altaş Veritabanlarına Erişime Açılmıştır.

21/03/2017 14:50:22 - 27/03/2017 14:50:22 - 35878 Okunma

MEVBANK Mevzuat ve İçtihat Veritabanı

Lebib Yalkın tarafından 63 yıllık tecrübe ve en son teknolojinin imkanlarıyla geliştirilen MEVBANK Veritabanı, hukuki araştırmalar için en güncel İçtihat ve Mevzuat ile yorumlu uzman Makalelerini içerir. MEVBANK Resmi Gazete’de yayınlanan tüm kanunlar, kanun hükmünde kararnameler,tüzükler, yönetmelikler, tebliğler 64 konu başlığı altında, emsal teşkil edecek içtihat, makaleler ve hukuk literatürü ile ilişkilendirilmiş olarak sunulmaktadır. Üniversiteler için özel hazırlanan Yükseköğretim Mevzuatı’na da veritabanından ulaşabilirsiniz.

Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı
Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Mevzuatı
Fikri ve Sınai Haklar Mevzuatı

Lebib Yalkın Kullanım ve Tanıtım Videosu

Sosyal Bilimler Atıf Dizini (SOBİAD):

SOBİAD, Türkiye merkezli 307 dergide yayınlanan 79.205 makalenin yer aldığı ve 1.601.525 atıfın bulunduğu bir veritabanıdır. SOBİAD aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin yer aldığı milli bir indekstir. SOBİAD veritabanında hem makale başlığında arama hem de metin içinde arama yapılabilmektedir. Sobiad, aylık düzenli olarak güncellenmekte ve dergilerin yayınlanan sayıları veritabanına eklenmektedir.

Sobiad; hem öğretim üyelerine yapılan atıfları göstermesi hem öğretim üyelerinin ve öğrencilerin kaynak taraması noktasında bir veritabanı olması hem de üniversitelerin yaptığı yayın bilgisini kullanıcıları ile paylaşması bakımından Türkiye sosyal bilimleri alanında bir ilk olmaktadır. Sistemde atıf yapılan öğretim üyesine email yoluyla bilgi verilmektedir.  SOBİAD ile akademisyenlerin “h indeksi” belirlenecek, Türkiye merkezli dergilerin impact faktörü (etki değeri) kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Sobiad, Türkiye merkezli sosyal bilgiler dergilerini taramakla birlikte; birçok yabancı dergi SOBİAD’da taranmak için başvurusunu yapmış bulunmaktadır.

Tümer ALTAŞ Online e-YDS Sınav Hazırlık Veritabanı :

Tümer ALTAŞ A.Ş. Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi veritabanı e-YDS/YDS, PTE, IELTS, TOEFL iBT sınavlarına hazırlık amacıyla oluşturulmuş bir veritabanıdır. Mobil ve web platformlarında kullanılabilir. Tüm öğrenci ve akademik/idari personelimizin kullanımına açılmıştır.

Kayıt olmak için:

• http://eyds.tumeraltas.com.tr adresine giriniz.
  • Kurumunuz internet ağı üzerinde iseniz, "Kayıt Ol" tıklayarak sadece bilgilerinizi doldurmanız yeterli, hesabınız hemen etkinleşecektir.
  • Kurumunuz dışında bir ağdan etkinleştirme yapacaksanız, 02882461383 nolu telefonu arayarak kurum kodunuzu öğrenebilir, Yine "Kayıt Ol" formunda altta yer alan "Kurum Kodu Girin" yazan kutucuğa kodu girerek hesabınızı hemen etkinleştirebilirsiniz.

Not: Hesabınız etkinleştikten sonra istediğiniz yerden veritabanına erişebilirsiniz; kurum ağına bağlı olmanız gerekmez.

Veritabanı İçeriği:

• (e) YDS: 2005 -2012 yılları arası çıkmış 4500 adet KPDS, ÜDS (sağlık, sosyal, fen) soruları ve her bir sorunun video çözümü.
  • PTE: Sınavın 20 soru türüne ait tanıtım ve etkili stratejiler
  • IELTS: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler.
  • TOEFL iBT: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler.
  • Dinleyerek Kelime: 3600 Akademik sınav kelimesi ve her kelime için Hafıza Teknikleriyle oluşturulmuş ses bağlantısı. Sadece dinleyerek kelime öğrenme.
  • Cümle Çevirileri: Kelimelerin cümlede geldikleri anlamı sağlamlaştırmak ve okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış cümle çevirileri.
  • Paragraf Çevirileri: Okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış 7 adet strateji videosu ve 91 adet metin çevirisi.
  • Görüntülü Gramer Konu Anlatımı: A’dan Z’ye tüm gramer konularının en ince detaylarıyla anlatıldığı 335 video anlatımlı içerik.
  • Toplamda 10.000 üzeri görsel ve işitsel içerik.

lebib yalkın veritabanı mevzuat sobiad tümer altaş