16/07/2014 14:14:11 - 16/07/2014 14:14:11 - 21372 Okunma

2007 yılında kurulan Kırklareli Üniversitemizin kuruluşuna paralel olarak Merkez Kütüphanesi Teknik Eğitim Fakültesi binasında oluşturulmaya başlanmıştır. 2008 yılı Mart ayı itibariyle Rektörlüğümüzün taşındığı Kültür Merkezi Binasında 1 şube müdürü ve 1 memurla hizmete açılan Merkez Kütüphanemiz Üniversitenin yeni oluşumu ile birlikte yenilenmeye ve gelişmeye devam etmektedir.

2009 Mayıs sonu itibariyle Rektörlük C Blok alt katına taşınan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız buradaki 4 adet büro ve 1 okuma salonunda hizmetlerine Nisan 2010 başına kadar devam etmiştir.

2010 Mart ayı sonlarında Kavaklı Yerleşkesinde; KANTİN, YEMEKHANE ve SERGİ SALONU’NUN bulunduğu 4 akslı bloğun bir aksı bölünüp düzenlenerek (yaklaşık 600m2)  Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Merkez Kütüphane olarak ayrılmıştır. Halen Başkanlığımızda,  1 Daire Başkanı, 2 Şube Müdürü, 3 Kütüphaneci, 3 Bilgisayar İşletmeni ve 1 Hizmetli görev yapmaktadır.

Kuruluşundan itibaren sürekli geliştirilen ve yeni yayınlarla desteklenen Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız bünyesinde yer alan   “Merkez Kütüphane”miz 2009 yılından itibaren yeni düzenleme ve organizasyonu ile daha iyi ve güzel hizmetlere yönelmiştir.