Bilgi En Kutsal Hazinedir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Turnitin İntihal Programı Hakkında Önemli Duyuru!!!!!!

29/01/2018 12:03:57 - 13/02/2018 12:03:57 - 19415 Okunma

      Sayın Akademisyenler,
 
Turnitin İntihal Programı 01/01/2018-31/12/2020 dönemini kapsayacak şekilde ULAKBİM tarafından EKUAL Lisans anlaşması kapsamına alınmıştır.

      Kullanıcıların, analiz yapmak üzere sunduğu, kendi dokümanını, Turnitin içerik havuzunda yer almasını engellemesi mümkündür. Default olarak dokümanlar içerik havuza gider (maalesef default değiştirilemiyor). havuzda yer almasını istemediğiniz dokümanlarınızı, ödev oluştururken isteğe bağlı ayarlar kısmından depo yok seçeneğini işaretleyerek, içerik havuzunda yer almamalarını sağlayabilirsiniz.  

Turnitin kullanımında, yüklenen dokümanların yanlışlıkla havuza gönderilmesi ve kullanıcının kendi hesabından ilgili çalışmayı silmesinden dolayı sıkıntılar yaşanmaktadır (%100 benzerlik gibi). Doküman kullanıcı tarafından hesaptan silinse dahi havuzdan silinmemektedir.

Öğretmen arayüzünde bulunan “Hızlı Gönder / Quick Submit” seçeneği seçilerek yapılan yüklemeler, otomatik olarak depoya gittiğinden bu seçeneğinde kullanılmaması önem teşkil etmektedir. Bu seçenek üzerinden yapılan yüklemeler, depoya gideceğinden aynı doküman tekrar yüklendiğinde %100 ya da buna yakın bir benzerlik çıkacaktır.

Dokümanın havuzdan silinmesini sağlamak için bir çok işlemin yapılması gerekmektedir. Bu nedenle, kullanıcıların kendi hesaplarına yükledikleri ve havuza gönderdikleri dokümanları ve ödev numaralarını, kurumun Turnitin yöneticisine bildirmeden hesaplarından silmemeleri gerekmektedir!!!!!!

Hesaplardan silinen belgelerin ID(Ödev numaraları) tespitlerinin TechKnowledge ya da TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yapılması maalesef mümkün olamayacaktır!!!!!! Bu sebepten dolayı  yukarda bahsettiğimiz konulara dikkat etmenizi ÖNEMLE rica ederiz.

turnitin intihal

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.