Bilgi En Kutsal Hazinedir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Turnitin İntihal Tespit Yazılımı Deneme Erişimine Açılmıştır.

20/03/2015 11:33:27 - 23/03/2015 11:33:27 - 31043 Okunma

Öğrencilerle eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri notlandırmasını sağlayan dünyanın en önde gelen yazılımlarındandır.
Turnitin zengin geri bildirim sağlayarak ve intihali önleyerek öğrencilerin yazım yeteneklerini geliştirmektedir. Belirli bir zaman aralığında orijinal yazımı teşvik eder. Günümüz eğitimcileri ve yöneticileri öğrencilerin bilgiyi doğru, düşünerek ve yasal bir şekilde kullanmalarını teşvik etmeye çalışmaktadır. Milyarlarca internet kaynağına erişilebilirlik sayesinde öğrenciler, bir kaynağın tüm paragraflarını bir saniyede kopyalayıp yapıştırabilmektedir. Bu, performans ve değerlendirmelere yapılan vurgu ile birleşince, öğrenci araştırma ve makalelerinde orijinal olmayan içerik kullanımının artmasına sebep olmaktadır.
Turnitin belge analizini yaparken büyük veritabanları taramaktadır. Bunlar;
* 250+ milyon öğrenci ödevi
* 120,000+ dergi & kitap
* 24+ milyar güncel ve arşivlenmiş web sayfası
* 126 ülkede, 10.000’den fazla eğitim kurumunda,
* 20 milyondan fazla öğrenci
* 1+ milyon aktif öğretmen Turnitin kullanmaktadır.

 

Turnitin’ı kullanmak isteyen akademisyenler için gereken şifre Kütüphane tarafından sağlanmaktadır. Programı kullanmak isteyenlerin kurumsal e-posta adresleri ile kddb@klu.edu.tr adresine ad, soyad ,unvan ve bölüm bilgilerini içeren e-posta göndermeleri yeterli olacaktır.
Kullanım Kılavuzları ve Eğitseller :
turnitin deneme

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.