Bilgi En Kutsal Hazinedir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Hakkımızda

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

HAKKIMIZDA

                                                            

 

Kırklareli Üniversitesi Kütüphanesi Üniversitemizde yapılan eğitim – öğretim ve araştırmaları doğrudan desteklemek, akademik personel, öğrenci ve diğer kullanıcılar için gerekli olan bilgi kaynaklarını sağlamak, kütüphanecilik kurallarına göre düzenlemek ve kullanıcılara en kolay ve en hızlı şekilde sunmak amacıyla kurulmuştur.

Kütüphanemizde YORDAM Kütüphane Bilgi Belge Otomasyon Programı kullanılmaktadır. Kataloglama, ödünç verme, rezervler, süreli yayın hizmetleri, kütüphaneler arası ödünç, döküm sayımı gibi işlemler bu programla yapılmaktadır. Kitaplar açık raf sistemine göre düzenlenmiş olup yayınlar raflara Kongre Kütüphanesi Sınıflama Sistemine (LC) göre yerleştirilmiştir. Kullanıcılarımız raf aralarında serbestçe dolaşarak aradıkları kitaplara rahatlıkla ulaşabilmektedirler.

Merkez Kütüphanemiz; 2015 yılından bu yana Kayalı Yerleşkesinde 2 katlı binası ile faaliyet göstermektedir. Kütüphanemiz, Akademik Personele, İdari Personele, Öğrencilere (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Diğer kullanıcılara hizmet vermektedir. Merkez Kütüphanemize bağlı olarak; Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Vize Meslek Yüksekokulu, Babaeski Meslek Yüksekokulu’nda şube kütüphaneler bulunmaktadır.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.