Hassas Görevler

Görevin Yerine Getirilmeme Sonucu

Açık Erişim

Daire Başkanı

Üniversitenin bilimsel araştırmalarına ihtiyacı olan hedef kitlenin bilgiye ulaşamaması.

Veri Tabanı Aboneliği

Daire Başkanı

Kırklareli Üniversitesi Akademisyenlerinin ve araştırmacılarının ihtiyaç duyduğu araştırma ve eğitim materyallerine erişim sağlayamaması. Dolaylı olarak Üniversitemizin görünürlüğünün azalması. (Yayın çıkarma ve eğitim çıktıları açısından)

Basılı Yayın Alımı

Daire Başkanı

Basılı kitapların (ders kitapları, ansiklopedi, sözlük, roman vb.) sürekli güncellenmemesi sonucu kullanıcıların ihtiyaç duyduğu eğitim öğretim materyaline ulaşamaması ve kütüphane dermesinin zenginleşmemesi.

Süreli Yayın Alımı

Daire Başkanı

Süreli yayınların alımında aksama olması durumunda cilt bütünlüğünün sağlanmaması. Kaynak eksikliği.

Satın Alma ve Ödeme İşlemleri

Daire Başkanı

Fatura ve abonelik bedellerinin ödenememesi sonucu yasal yükümlülüklerin yerine getirilmemesi.

Taşınır İşlemleri

Daire Başkanı

Satın alınan ve bağış gelen materyaller taşınır kontrol yönetim sistemine (TKYS) kaydı yapılmaması durumunda, Taşınır Mal Yönetmeliği hükümlerinin yerine getirilmemesi.

Kataloglama ve Raf Düzeni

Okuyucu Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Daire Başkanı

LC sınıflama sistemine göre kaydedilen kitapların yanlış kaydı sonucunda farklı rafta yer alarak kullanıcının ulaşamaması, söz konusu sistem üzerindeki kısımlarda kayıt standardının sağlanmaması durumunda raf ve sistemde karmaşıklık yaşanması.

Bağış Kabul İşlemleri

Daire Başkanı

Gelen bağış yayınların ilgili komisyon tarafından değerlendirilmesi eksik veya yanlış yapıldığında kamu zararı oluşur, ayrıca kütüphane dermesinde mükerrer veya eksik yayın oluşmasına sebep olur.

Ödünç, İade ve İlişik Kesme İşlemleri

Okuyucu Hizmetleri

Şube Müdürlüğü

Daire Başkanı

Kullanıcıların ödünç işlemini gerçekleştirmeden yayını kütüphane dışına çıkarması, Üniversitemiz ile mezun, yatay geçiş, kayıt silme vb. nedenlerle ilişiği kesilecek öğrenci veya ilişik kesecek personelin kütüphane hesabının kontrol edilmeden işlem yapılması halinde kayıp kitap sayısının artması, diğer kullanıcıların yararlanma oranının düşmesi, kamu zararı, iş gücü kaybına sebep olur.

Özlük ve Yazı İşleri

Daire Başkanı

Hizmetin kesintiye uğraması, kişisel özlük kayıpları, hukuki yaptırımlar, kurum güvenilirliğinin zedelenmesi.

Web Sayfaları, Sunucular

Daire Başkanı

Web sayfaları ve sunucularda meydana gelebilecek teknik problemlerle sayfa üzerinden sunulan hizmetlerin verilememesi.

Bina Güvenliği ve Bakım Onarım

Daire Başkanı

Herhangi bir güvenlik ihlalinde veya bina bakım onarımının eksik olması durumunda, binada bulunan elektronik cihaz ve kitapların zarara uğraması, çalışan personelin ve kullanıcıların can güvenliğinin sağlanamaması veya yaşam kalitesinin düşmesi, iş motivasyonunun azalması, iş gücü kaybı.