Sıkça Sorulan Sorular

Yordam Toplu Kataloguna, Veri tabanlarında yer alan e-kitapların bibliyografik bilgileri aktarılmıştır. Detay bilgisine tıklayarak URL adreslerinden yayınlara ulaşabilirsiniz.

Yapmış olduğumuz lisans anlaşmalarına göre hareket ederek belirtilen ölçülerde çıktı ya da download edebilirsiniz. Sistematik olarak veri indirmek kesinlikle yasaktır ve sorumluluk kullanıcıya aittir.

Kütüphane sayfasında bulunan Veritabanlarına " Uzaktan Erişim İsteği Formu" doldurulmalıdır.

Daha sonrasında oluşturmuş olduğunuz "kullanıcı adı" ve "şifreyle" sayfada bulunan "Uzaktan Erişim Kullanım Kılavuzundaki" adımları takip ederek veritabanlarına  ulaşabilirsiniz.

Kütüphane sayfasında ki üst menüde yer alan veritabalarından abone olunan, denemeye açılan ve serbest erişimli veritabanlarına ulaşabilirsiniz.

Kütüphanelerarası Ödünç Verme (ILL) işlemi ile kitap getirtilmekte ve bu hizmetten Akademik Personel yararlanabilmektedir.

Kütüphane web sayfasında Formlar kısmında kütüphanelerarası kitap istek ya da makale istek formunda gerekli bilgileri doldurduğunuzda istemiş olduğunuz yayın, makale KİTS aracılığıyla ya da ULAKBİM TÜBESS aracılığıyla sağlanacaktır.

Uzatma İşlemini yapabilirsiniz.( Ödünç süresi bitmeden son 3 günde aktif olmaktadır ve süresi geçen yayınlar için uzatma işlemi yapılamamaktadır.)Başka kullanıcılar tarafından ödünç alınmış olan yayınları ayırtabilirsiniz.(Ayırtma süresi 3 gündür.)Listem alanından katalog tarama yaparak bulduğunuz eserlerden daha sonra okumak üzere kendi listenizi oluşturabilirsiniz.

Web adresimize http://kddb.klu.edu.tr/ girerek. Sol tarafta bulunan menülerden Üye Girişini tıklayıp kütüphaneye üye olduğunuzda size verilen üye kodu ve şifre ile giriş yapabilirsiniz.(Üye kodunuz T.C kimlik numaranız ,Şifreniz ise ilk girişte 1 olarak belirlenmiştir.)

Web üzerinden ya da kütüphane görevlisi tarafından uzatma işlemi yapılabilmektedir. Web üzerinden uzatma yapmak için Web sayfamızdaki yan menüde bulunan Kitap süresi uzatma ve ayırtma menüsünü tıklayıp ordaki işlemleri uygulamak gerekiyor.

Ödünç alınan yayınların üzerinde ayırtma yoksa 3 sefer okuyucu grupların süresine göre uzatma işlemi yapılabilir.

Ödünç verme hizmeti ile ilgili yayın sayısı ve kullanım süresi sınırları : Akademik personel - 5 kitap, 30 gün; İdari personel - 3 kitap, 15 gün; Doktora öğrencileri - 5 kitap, 30 gün; Yüksek lisans öğrencileri - 5 kitap, 30 gün; Lisans ve Önlisans öğrencileri - 3 kitap, 15 gündür.

Web sayfamızda (kddb.klu.edu.tr) yan menüde bulunan kütüphane kataloğunu (http://79.123.217.6/yordam.htm) tıklayarak aramanızı yapabilirsiniz.

Kütüphane Akademik Dönemde hafta içi Pazartesi-Cuma 08.30-22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.Hafta sonları ve resmi tatillerde kütüphane kapalıdır. Yaz döneminde ise hafta içi Pazartesi-Cuma 08.30-17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.