Bilgi En Kutsal Hazinedir
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Uptodate Advanced Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.

01/06/2022 16:25:36 - 30/06/2022 16:25:36 - 390 Okunma

UpToDate hakkında

UpToDate veri tabanı, 25 Uzmanlık alanında, 7300’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 12.000’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir.  UpToDate; sürekli güncellenen, kanıta dayalı klinik bilgilerle donatılmış ve kullanımı kolay arayüzü ile dünyanın en çok kullanılan klinik bilgi kaynakları arasında yer almaktadır.  Doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

UpToDate dünyanın en çok kullanılan Klinik Karar Destekleme araçlarından birisidir, dünya çapında 190 ülkede 38.800’den fazla hastanede, 2 milyondan fazla doktor tarafından ayda 51 milyon defadan fazla erişilen bu kaynak  daha iyi teşhis ve tedavi kararları almalarına yardımcı olmaktadır. Dünya çapında yapılan birbirinden bağımsız 80 ayrı çalışmada UpToDate’in; hastane kalitesinin arttırılması, hasta yatış sürelerinin, ölüm oranlarının ve hastane harcamaların azaltılmasına yaptığı olumlu etkiler gösterilmektedir.

Uptodate Erişim adresi : www.uptodate.com/online

Deneme Bitiş Tarihi:  31.07.2022

 

UpToDate içinden ihtiyacınız olan bilgiyi Türkçe olarak arayabilirsiniz.

Aramak istediğiniz terimi Türkçe olarak yazdığınızda UpToDate içindeki en ilgili sonuçlar gösterilecektir. Aramanız için KOAH, BOS, DMAH gibi kısaltmaları da Türkçe olarak yazabilirsiniz. Ayrıca dil seçeneğini değiştirdiğinizde UpToDate arayüzü de Türkçe olarak değişecektir.

Dil seçeneğinin değiştirilmesi ile ilgili videoyu burdan izleyebilirsiniz

Mobil ve uzaktan erişim  deneme erişiminde aktif olmamaktadır, abonelik erişiminde açılmaktadır. 

 UpToDate’in diğer veri tabanlarından farkı nedir?

• Diğer kaynaklardan daha geniş içerik kapsamına sahiptir. UpToDate içerik kapsamında, 12.000 sayfadan fazla hakemli ve orjinal metin bulunmaktadır. 
• UpToDate sahip olduğu özel formatı ve kullanışlı arayüzü sayesinde aranılan cevapların ihtiyaç duyulduğunda kısa süre içinde bulunmasını sağlamaktadır.
• UpToDate kaynak bilgileri, 7300’den fazla yazar olarak hizmet vermekte olan doktor ve editör tarafından sürekli güncellenmektedir.
• Teşhis ve tedavi konularında pratik tavsiyeler içermekte olan en güncel kanıta dayalı bilgiler uzman personel tarafından özetlenerek veri tabanına eklenmektedir.
• Temel sağlık hizmetleri, jinekoloji, çocuk sağlığı ve dahiliye ve gibi çeşitli uzmanlık alanlarındaki geniş kapsamlı içerik bilgileri birleştirilerek sunulmaktadır.

 UpToDate’in Faydaları nelerdir?

Hasta Güvenliği ve Bakım Kalitesini Arttırmak
Tanısal Hataları Azaltmak
Tanı Amaçlı Testleri Azaltmak
Hastaların Yeniden Hastaneye Yatma Oranını Düşürmek
Hastaların Hastanede Kalma Süresini Azaltmak
Klinisyen Memnuniyetini Arttırarak Hastanede Daha Uzun Süre Çalışmalarını Sağlamak
Doktorlar İçin Zaman Tasarrufu Sağlamak ve Hasta Bakım İçin Ayrılan Süreyi Arttırmak

 

UpToDate Advanced- versiyonu ; özel durumlar dışında, aynı hastalığı bulunan hastalara uygulanan tedavilerdeki farklılıkların azaltılması ve tedavinin standartlaştırılması konusunda klinisyenlere destek olmaktadır.

Tedavi farklılıkları global bir sorundur ve bireysel hasta sonuçlarını, sağlık maliyetlerini ve popülasyonun genel sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bu farklılıklar özellikle sık rastlanan tıbbi durumların tedavilerinde görülmektedir.

UpToDate Advanced içerisinden; UpToDate® Pathways ve Lab Interpretation™ araçlarına erişebilirsiniz.

UpToDate® Pathwaysyaygın görülen fakat tedavide değişkenliğin çok olduğu tıbbi durumlar için interaktif algoritmalar içerir. Hastanın durumu ve hastalığı ile ilgili belirli seçimler yapmanıza imkan vererek  tedavi konusunda kararlarınızı desteklemektedir.

 Pathway içeriği geliştirilirken:

  • Genel tıbbi durumlar ile ilgili bilinen tedavi farklılıkları üzerine yoğunlaşılmıştır.
  • UpToDate'deki en çok aranan konular dikkate alınmıştır.

Her bir Pathway için; konu incelemeleri, tıbbi hesaplayıcılar, grafikler ve tavsiyeler de dahil olmak üzere kanıta dayalı UpToDate içeriğinden yararlanılmaktadır.

Lab Interpretation™— Normal sınırların dışındaki laboratuvar sonuçlarının yorumlanmasına ve sonraki adımların belirlenmesine yardımcı olan monografları erişime sunmaktadır.

 Tümör markerları, hematolojik testler, mikrobiyolojik testler gibi 121 laboratuvar monografı içermektedir. Anormal değerler ile ilişkili hastalıklar, referans aralıkları ve tedavi alogritmaları içerikleri ile en iyi hasta bakımını sunmanıza destek olmaktadır.

 Lab Interpretation monografları;

  • Yanlış teşhislerin ve olumsuz hasta sonuçlarının en aza indirgenmesi
  • Gereksiz test ve tedavi seçeneklerini engelleyerek etkinliğin arttırılması konularında katkı sağlamaktadır. 
UpToDate Advanced Veritabanı Deneme Erişimi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.